Airco

Daikin Inverter
Met airconditioning kan je de lucht koelen ,verwarmen (uitvoeringen met warmtepomp) , ontvochtigen en ventileren. Airco zorgt het hele jaar door voor comfortabel en een aangenaam gevoel. Een airco is dus in staat om:
• de temperatuur te controleren
• de luchtvochtigheid te controleren
• voor luchtcirculatie te zorgen
Welke hoofdgroepen airconditioners zijn er:
• Mobiele airco’s
• Vast ingebouwde toestellen. Deze bestaan uit een binnen en buitentoestel dat elektrotechnisch en koeltechnisch aan elkaar moet worden aangesloten. (worden ook wel “splitsystemen” genoemd)

Airco in warmtepomp-versie (koelen en verwarmen)
Een omkeerbare airco kan niet alleen koelen maar ook verwarmen. Met het warmtepomp- of zogenaamd "heatpump"-systeem is een ruimte ook energiezuinig te verwarmen. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en transporteert deze naar de te verwarmen ruimte. De warmte wordt niet opgewekt, maar verplaatst waardoor het een energie-efficiënte manier van verwarmen is. Je kan een warmtepomp het best omschrijven als een omgekeerde airconditioning.
Mensen voelen zich behaaglijk bij een bepaalde temperatuur en luchtvochtigheidsgraad. Een constante temperatuur en vochtigheidsgraad doen wonderen.

Het comfortgevoel is een zeer relatief begrip: zich goed voelen is afhankelijk van verschillende factoren zoals ruimtetemperatuur, gemoedstoestand, luchtvochtigheid, luchtcirculatie, luchtverversing, lawaai, stof etc. Aircotoestellen beïnvloeden de temperatuur (door te koelen of te verwarmen), luchtvochtigheid en de ventilatie.
Temperatuur regelen
Airconditioning zorgt voor een ideale en draaglijke temperatuur. Wanneer het buiten bijvoorbeeld 32°C is, mogen we van een comfortabel binnenklimaat spreken als de binnentemperatuur 6 à 8°C lager ligt dan de buitentemperatuur.
Luchtvochtigheid
Vooral de relatieve luchtvochtigheid heeft een sterke impact op het comfort. Een hoge vochtigheidsgraad doet ons transpireren. De temperatuurdaling veroorzaakt door airco gaat gepaard met een vermindering van de vochtigheidsgraad van de lucht. Ons lichaam reageert op warmte door te zweten. De zweetdruppeltjes aan de huidoppervlakte verdampen en de aan de huid onttrokken verdampingswarmte bezorgt een gevoel van frisheid. Indien de vochtigheidsgraad te hoog is, vermindert de verdamping van de zweetdruppeltjes en stopt dit natuurlijke afkoelingseffect. Airco apparaten verlagen de vochtigheidsgraad bij het koelen van de lucht, waardoor de verdamping van de zweetdruppeltjes vergemakkelijkt wordt en Uw comfort verhoogd.
Ventilatie en circulatie
Airco apparaten zorgen voor een goede homogene, uniforme luchtverdeling. Een goede verdeling van frisse en gefilterde lucht zorgt voor een aangenaam comfortgevoel. Airco apparaten kunnen er ook toe bijdragen stof, huismijt en geuren (o.a. sigarettenrook) te verwijderen dank zij hun ingebouwde filtersystemen.
Wat is het verschil tussen een AAN/UIT airco en een inverter airconditioner?
Bij een AAN/UIT airconditioner werkt de compressor met een vast toerental en staat hij aan of uit. Uw airco draait dus op 100% van de capaciteit en als de ingestelde binnentemperatuur is bereikt zal hij afslaan. Bij een inverter airconditioning kan de compressor draaien met een variabel toerental en zal dus niet afslaan. De compressor kan draaien tussen +/- 40% en 130% van de nominale capaciteit. Hij kan dus sneller een ruimte afkoelen en zal daarna afhankelijk van de temperatuur langzamer gaan draaien. De invertermodellen zijn over het algemeen energiezuiniger en ook iets stiller. Het meeste voordeel met een inverter airconditioning haalt u als het toestel heel veel gebruikt en als in de omgeving waar het geplaatst is geluid een hele belangrijke factor is.
behandelruimte Geldrop
behandelruimte Geldrop
Heeft u een vraag of opmerking, vul dan onderstaand formulier in:
Naam:*
Woonplaats:
Tel. nr:*
E-mail:

Uw vraag of opmerking:*
Wij werken met Bosch Intergas AWB Remeha Itho Vaillant Daalderop Agpo ferroli nefit en Benraad InstallBrabant Eindhoven
Raadhuisstraat 70
5582 JG Waalre
tel: 040-2420823
gsm: 06-17292791
fax: 040-2222637
e-mail: Info@installbrabant.nl
KvK 17182990