Duurzaam

zonneboiler warmtepompen

Remeha ZentaSol boiler met zonnepaneel
Remeha ZentaSol boiler met zonnepaneel
Remeha Tzerra warmtepomp
Remeha Tzerra warmtepomp

Zonneboilers

Zonneboilers gebruiken de energie van de zon om water te verwarmen voor tapwater en eventueel ruimteverwarming. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector wordt op of in het dak geplaatst en vangt zonlicht op. De vloeistof (bijvoorbeeld water) die door het buizenstelsel in de collector stroomt wordt verwarmd door het zonlicht, zelfs in de winter. Het verwarmde water wordt bewaard in een voorraadvat of in de collector zelf. Als het water niet warm genoeg is, dan wordt het naverwarmd door bijvoorbeeld de CV-ketel, de geiser of een warmtepomp.
De energieopbrengst van een zonneboiler wordt uitgedrukt in GigaJoule (GJ). Een GigaJoule is gelijk aan een miljard Joules, wat overeenkomt met de warmte die vrijkomt bij de verbranding van 31 m aardgas, genoeg voor een gemiddeld huishouden om vijf maanden op te koken. Er zijn zonneboilers met een energieopbrengst van meer dan 3 GJ.

Er zijn twee verschillende soorten zonneboilersystemen.

Bij een leegloopsysteem zal de zonnecollector hoger geplaatst moeten worden dan het voorraadvat.
Bij te hoge of te lage temperatuur stopt de collectorvloeistofpomp met draaien en zal de collectorvloeistof ( in dit geval water ) natuurlijk terug moeten kunnen stromen naar een ruimte in het voorraadvat. Voordeel van dit systeem is dat de collectorvloeistof een goede warmteafgifte heeft en niet milieubelastend is. Nadeel is dat deze opstelling niet in alle gevallen mogelijk is.

Bij een vloeistofgevuldsysteem is het niet noodzakelijk de collector hoger te plaatsen dan het voorraadvat. Hier wordt een antivries of glycolethyleen als collectorvloeistof gebruikt, waardoor er geen kans bestaat op bevriezing of oververhitting. Het systeem blijft dus altijd gevuld met collectorvloeistof. Nadeel is de mindere warmteoverdracht van collectorvloeistof naar water en de onderhoudskosten van het zonneboilersysteem zullen hoger zijn dan bij een leegloopsysteem. Dit in verband met de jaarlijks controle op juiste menging van antivries. Daarnaast moet de collectorvloeistof als chemisch afval worden verwerkt.

Warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen.
Wij beperken ons tot de lucht-waterwarmtepompen en ventilatie uitvoeringen.
Deze laten zich het gemakkelijkst installeren in bestaande woningbouw zonder al teveel bijkomende kosten.
Sommige warmtepompen zijn zelfs direct aan uw bestaande cv-installatie te koppelen.
U hoeft ook niet altijd een nieuwe cv-ketel aan te schaffen...o.a. de Remeha Hybrid PLUS kan ook op een bestaande cv-ketel worden aangesloten, zelfs van een ander merk!


De lucht/waterwarmtepomp zijn er "Hybride" en "full-electric"......

Met een Hybride of Bivalent warmtepomp wordt bedoeld dat naast de lucht/waterwarmtepomp nog een andere warmtebron aanwezig is. In Nederland is dat dan vaak een cv-ketel op aardgas. Het grootste gedeelte van het jaar kan de warmtepomp dan in de warmtebehoefte voorzien, in de winter komt de ketel soms bij om te helpen. Tijdens warmtepompbedrijf bespaar je zodoende energie en energiekosten ten opzichte van aardgas verbruik. Het warmtapwater wordt verwarmt door de gasgestookte cv-ketel.

Met een Full Electric warmtepomp wordt er eventueel bijverwarmt met een extra elektrisch element. Ook het warmtapwater wordt met een elektrisch element verwarmt.
U heeft dus voor deze installatie geen gasaansluiting meer nodig!!
Full Electric luchtwaterwartepompen zijn uitermate geschikt in combinatie met een zonneboiler en zonnepanelen ( PV ).

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Met name de buitenunit vergt nogal wat ruimte en aandacht bij plaatsing.
Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Mocht u interesse hebben in de aanschaf en installatie van een lucht/waterwarmtepomp zoals de Nefit Enviline IINefit VentiLine, Daikin Intergas Altherma, Remeha Tzerra HP of Remeha Hybrid PLUS, neem dan contact met ons op via onderstaan contactformulier. Er zijn aantrekkelijke subsidies beschikbaar!! klik hier voor de subsidielijst warmtepompen.
Heeft u een vraag of opmerking, vul dan onderstaand formulier in:
Naam:*
Woonplaats:
Tel. nr:*
E-mail:

Uw vraag of opmerking:*
Wij werken met Bosch Intergas AWB Remeha Itho Vaillant Daalderop Agpo ferroli nefit en Benraad InstallBrabant Eindhoven
Raadhuisstraat 70
5582 JG Waalre
tel: 040-2420823
gsm: 06-17292791
fax: 040-2222637
e-mail: Info@installbrabant.nl
KvK 17182990