Menu Sluiten

Warmtepomp

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Bosch warmtepomp

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Wij beperken ons tot de lucht-waterwarmtepompen en ventilatie uitvoeringen. Deze laten zich het gemakkelijkst installeren in bestaande woningbouw zonder al teveel bijkomende kosten.

Sommige warmtepompen zijn zelfs direct aan uw bestaande cv-installatie te koppelen.

U hoeft ook niet altijd een nieuwe cv-ketel aan te schaffen…o.a. de Remeha Hybrid PLUS kan ook op een bestaande cv-ketel worden aangesloten, zelfs van een ander merk!

De lucht/waterwarmtepomp zijn er “Hybride” en “full-electric”……

Met een Hybride of Bivalent warmtepomp wordt bedoeld dat naast de lucht/waterwarmtepomp nog een andere warmtebron aanwezig is. In Nederland is dat dan vaak een cv-ketel op aardgas. Het grootste gedeelte van het jaar kan de warmtepomp dan in de warmtebehoefte voorzien, in de winter komt de ketel soms bij om te helpen. Tijdens warmtepompbedrijf bespaar je zodoende energie en energiekosten ten opzichte van aardgas verbruik. Het warmtapwater wordt verwarmt door de gasgestookte cv-ketel.

Met een Full Electric warmtepomp wordt er eventueel bijverwarmd met een extra elektrisch element. Ook het warmtapwater wordt met een elektrisch element verwarmt. U heeft dus voor deze installatie geen gasaansluiting meer nodig! Full Electric luchtwaterwarmtepompen zijn uitermate geschikt in combinatie met een zonneboiler en zonnepanelen ( PV ).

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Met name de buitenunit vergt nogal wat ruimte en aandacht bij plaatsing. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Mocht u interesse hebben in de aanschaf en installatie van een lucht/waterwarmtepomp zoals de Bosch Compress, Nefit VentiLine, Daikin Intergas Altherma, Remeha Elga Ace, neem dan contact met ons op. Er zijn aantrekkelijke subsidies beschikbaar!